Praktisch

Dagindeling


07.55 u.   De schoolpoort gaat open. Leerlingen van de eerste graad komen binnen via de poort aan de Heilig Hartstraat, oudere leerlingen via de Koning Albertstraat. Kom je met de fiets, dan stap je af aan de ingang van de school. Een kwestie van veiligheid! Nadat je jouw fiets naar je vaste plaats in de fietsenstalling bracht, ga je onmiddellijk door naar de speelplaats.  
08.10 u.   Eerste graad …
Bij het eerste belsignaal ga je bij je klasgenoten alfabetisch in de rij staan. Na het tweede belsignaal zwijg je. We gaan in stilte binnen om de lessen rustig te laten beginnen. Mutsen, petten ... doe je af zodra je het schoolgebouw binnengaat.

Tweede en derde graad …
Bij het belsignaal ga je het schoolgebouw rustig binnen en zoek je het leslokaal op. Mutsen, petten ... doe je af zodra je het schoolgebouw binnengaat.
 
08.15 u.   In de voormiddag krijg je twee lesuren van 50 minuten, een onderbreking van 15 minuten en dan nog eens twee lesuren. Het eerste lesuur van de voormiddag starten we met een gebed. Heb je twee lestijden na elkaar les in dezelfde klas, dan leg je het gerei voor het volgende lesuur klaar. Als de volgende leraar binnenkomt, sta je in stilte aan je bank. Krijg je les in een andere klas, dan neem je het nodige gerei mee en ga je rustig en zonder omwegen naar het vaklokaal.

Tijdens de onderbreking kun je in het atrium pingpongen of ga je bij droog weer naar buiten. Bij regenweer blijven de leerlingen in het atrium en refter. Wie wil sporten, kan een bal ophalen bij de opvoeder op de speelplaats van de B-vleugel en brengt die voor het einde van de pauze terug.
 
11.50 u.   Wie thuis gaat eten, vertrekt opnieuw via de Heilig Hartstraat of Koning Alberstraat. Leerlingen die een eigen lunchpakket gebruiken of een belegd broodje bestelden, worden in de polyvalente zaal verwacht. Wie een warme maaltijd neemt, begeeft zich naar de refter in de B-vleugel. Benieuwd naar ons menu?  
12.30 u.   Na het middagmaal verlaat je de refter en kun je deelnemen aan verschillende activiteiten of breng je jouw middagpauze door op de speelplaats.  
12.55 u.   De schoolpoort wordt opnieuw geopend.  
13.10 u.   Leerlingen uit de eerste graad vormen opnieuw hun rijen. Oudere leerlingen gaan het schoolgebouw rustig binnen en begeven zich naar hun leslokaal.  
13.15 u.   We vliegen er weer in! Na het gebed volgen twee lesuren met daarna een onderbreking en nog één lestijd.  
16.00 u.   De lessen zitten erop. Je dagtaak nog niet ... Alles wat je op school opgestoken hebt, moet je nu nog verwerken en inoefenen. Dit kun je thuis of op school in de avondstudie tot 18.00 uur. Gebruik steeds je agenda om je dagelijkse werkplanning op te maken. Klaar met je schoolwerk? Maak alvast je boekentas voor de volgende dag. Zo kun je ’s morgens rustig naar school vertrekken.


 

Schooltijd


Van 8.15 tot 11.50 uur en van 13.15 tot 16.00 uur of tot 16.50 u. voor bepaalde klassen in de 3de graad.

Maaltijden


Tijdens de middagpauze kan je op school een warme maaltijd (soep, hoofdgerecht en saladbar) krijgen. Je betaalt hiervoor € 5,85 via de schoolrekening. Wil je liever een warme maaltijd 'veggie', dan betaal je hiervoor € 6,00 via de schoolrekening. Heb je voor een broodje gekozen betaal je € 3,00. Als je je eigen lunchpakket meebrengt kan je ook kiezen voor de saladbar. Hiervoor betaal je € 1,20. Je kan zelf per trimester kiezen wanneer en wat je op school eet (bijv. maandag broodje, dinsdag warme maaltijd, donderdag boterhammen en vrijdag thuis). Wie in de avondstudie blijft, kan het vieruurtje op school nemen.

Studie


De avondstudie is vrij en duurt tot 18 uur. Op woensdagmiddag kun je op school studeren van 13.10 tot 15.00 uur. Op vrijdag is er geen avondstudie. Je hoeft niet te betalen voor de avondstudie.

Handboeken en werkboeken


Voor handboeken is er een huursysteem per trimester. De werkboeken kunnen via de school voordelig aangekocht worden.