Spes Nostra onderneemt

Bij ons krijg je de kans om al je ondernemende vaardigheden in de praktijk te brengen: creatieve oplossingen bedenken, samenwerken, ideeën concreet maken, je eigen netwerk opbouwen en gebruiken … In 2015 ontvingen we als enige West-Vlaamse school het label van “ondernemende school” en sindsdien zijn we trotse ambassadeurs van Vlajo.

Naast wetenschappen is economie een zeer belangrijke opleiding bij ons. De derdejaars brengen voor het eerst een marketingplan in de praktijk met hun mini-minionderneming. Onze zesdejaars richten ieder jaar (met groot succes) een minionderneming op en meten zich met andere scholen.

Mini mini's

Jaarlijks brengen de 3des de marketing-mix in de praktijk. In het derde trimester kiezen de leerlingen een product dat ze zelf produceren. Ze maken reclame, berekenen kosten en opbrengsten, voeren een marktonderzoek...Met de behaalde winst steunen ze een goed doel. Als apotheose worden de ouders en sympathisanten uitgenodigd op een voorstellingsavond waar ze getrakteerd worden op de verschillende producten en een economisch overzicht krijgen van het geleverde werk.

Minionderneming: Wrapeat

Beste

Wij zijn Wrapeat, de mini onderneming van Spes Nostra Kuurne. We zijn in totaal met 15 gemotiveerde leerlingen die al sinds vorig jaar bezig zijn met het creëren van ons eigen product. Na enkele tegenslagen door onder andere het corona virus, die soms helaas wat roet in het eten gooide, zijn we heel trots dat we eindelijk kunnen mededelen dat ons product te koop is!We vertrokken vanuit een probleem. U kent het wel: na het middagmaal is je brooddoos leeg, maar toch neemt dat lege omhulsel veel plaats in. Het is een probleem waar wij bij Wrapeat ons ook al vaak aan gestoord hebben. Daarom hebben we voor u aan een oplossing gewerkt.
We hebben een lunchtas ontworpen die je via een velcrostrip kan oprollen om hem aan te passen aan de grootte van wat jij erin wil doen. Je lunch blijft steeds vers, want er kan zo minder lucht naar binnen. Het zakje kan je daarna helemaal uitvouwen om te gebruiken als een onderlegger. Na het eten kan je de broodzak volledig oprollen tot het minimale formaat. Zo neemt het niet veel plaats in in uw tas.
Boven alles vinden we herbruikbaarheid belangrijk. Daarom kozen we voor een afwasbare stof zodat je na het eten de lunchbag makkelijk weer kan afwassen voor hergebruik. Door wegwerpverpakkingen te vermijden is het zakje ook milieuvriendelijk.
De zakjes zijn verkrijgbaar in drie kleuren: okergeel, smaragdblauw en donkergrijs. De binnenkant is steeds zwart. Een zakje kost €17,50.
Dit alles hebben wij niet kunnen verwezenlijken zonder maatwerkbedrijf ‘t Veer uit Menen. Zij stonden ons professioneel bij en op die manier werd er ook gedacht aan het sociale aspect van ondernemen.
Bestellen kan nu via onze website: www.wrapeat.be en houd zeker ook onze sociale media (wrapeat.be op Instagram en Facebook) in de gaten

Met vriendelijke groeten

Team Wrapeat