Spes Nostra onderneemt

Bij ons krijg je de kans om al je ondernemende vaardigheden in de praktijk te brengen: creatieve oplossingen bedenken, samenwerken, ideeën concreet maken, je eigen netwerk opbouwen en gebruiken … In 2015 ontvingen we als enige West-Vlaamse school het label van “ondernemende school” en sindsdien zijn we trotse ambassadeurs van Vlajo.

Naast wetenschappen is economie een zeer belangrijke opleiding bij ons. De derdejaars brengen voor het eerst een marketingplan in de praktijk met hun mini-minionderneming. Onze zesdejaars richten ieder jaar (met groot succes) een minionderneming op en meten zich met andere scholen.

Mini mini's

Jaarlijks brengen de 3des de marketing-mix in de praktijk. In het derde trimester kiezen de leerlingen een product dat ze zelf produceren. Ze maken reclame, berekenen kosten en opbrengsten, voeren een marktonderzoek...Met de behaalde winst steunen ze een goed doel. Als apotheose worden de ouders en sympathisanten uitgenodigd op een voorstellingsavond waar ze getrakteerd worden op de verschillende producten en een economisch overzicht krijgen van het geleverde werk.

Minionderneming: Epoco

Beste

Wij zijn een groep laatstejaars uit Spes Nostra Kuurne die dit jaar de minionderneming van onze school zal vertegenwoordigen. Wij verkopen zelfgemaakte onderleggers voor glazen en tassen. De onderleggers zijn doorzichtig en bevatten een gerecycleerde vulling, zoals kroonkurken, bladeren van bomen, restjes elektriciteitskabels, vervallen voedingswaren en nog andere materialen. Onze ambitie is vooral om weggegooid materiaal een nieuw leven te geven.
De naam 'EPOCO' verwijst naar het biologisch epoxyhars dat wij gebruiken tijdens de productie. De bedrijfsnaam wordt aangevuld met het engelse woord "coaster", wat onderlegger betekent.
Wij verkopen de coasters in setjes van vier. De prijs voor 4 coasters bedraagt €19.5 en een setje van 8 coasters is €38. Ons aanbod van verschillende coasters kun je vinden op de Facebookpagina Epoco en bekijk ook zeker eens onze website (epoco.be).

  

 
Met vriendelijke groeten
Team EPOCO