Spes Nostra onderneemt

Bij ons krijg je de kans om al je ondernemende vaardigheden in de praktijk te brengen: creatieve oplossingen bedenken, samenwerken, ideeën concreet maken, je eigen netwerk opbouwen en gebruiken … In 2015 ontvingen we als enige West-Vlaamse school het label van “ondernemende school” en sindsdien zijn we trotse ambassadeurs van Vlajo.

Naast wetenschappen is economie een zeer belangrijke opleiding bij ons. De derdejaars brengen voor het eerst een marketingplan in de praktijk met hun mini-minionderneming. Onze zesdejaars richten ieder jaar (met groot succes) een minionderneming op en meten zich met andere scholen.

Mini mini's

Jaarlijks brengen de 3des de marketing-mix in de praktijk. In het derde trimester kiezen de leerlingen een product dat ze zelf produceren. Ze maken reclame, berekenen kosten en opbrengsten, voeren een marktonderzoek...Met de behaalde winst steunen ze een goed doel. Als apotheose worden de ouders en sympathisanten uitgenodigd op een voorstellingsavond waar ze getrakteerd worden op de verschillende producten en een economisch overzicht krijgen van het geleverde werk.

Minionderneming: ConnexGen

Beste

Vinden jullie ook niet dat er iets magisch is aan de relatie tussen grootouders en kleinkinderen? Wij alvast wel en om deze oprechte en unieke band nog te versterken hebben we een interactief spel, De Tijd Vliegt, ontworpen vol leuke vragen en doe-opdrachten voor jong en oud! Wij zijn ConnexGen, de minionderneming van onze school met 16 leerlingen uit verschillende richtingen van het zesde jaar.

De Tijd Vliegt focust op 6 thema’s: Gerechten, Muziek, Vertellen, West-Vlaams, Bewegen en Zintuigen. We hebben gezorgd dat ook de jongeren kunnen meespelen, door hedendaagse opdrachten in het spel te verwerken, zoals een TikTok video opnemen met je (groot)ouder. Zo wordt elk ondergedompeld in de leefwereld van de ander.

Om te weten hoe dementie de levens van ouderen bemoeilijkt, hebben wij contact opgenomen met tal van experts op het gebied van ouderen met dementie. Onder begeleiding van onze droomcoach Sarah Claeys, zorgcoördinator voor de gemeente Kuurne, onze ervaren schaduwdirecteurs en niet te vergeten onze leercoach meneer Kristof Tanghe, brengen wij binnenkort spel en plezier in jullie woonkamer!

Ons spel beschikt over heldere, contrasterende kleuren, een groot lettertype en gemakkelijk vast te houden kaarten voor mensen met verminderde behendigheid. Om diezelfde reden hebben we gezorgd voor een grotere dobbelsteen en pionnen. De Tijd Vliegt … een geweldig spel om jong en oud met elkaar te verbinden. Connecting generations is niet voor niets onze baseline! Wij hebben alvast enorm veel zin om er een bijzonder en ondernemend jaar van te maken, waar we met veel enthousiasme en gedrevenheid aan zullen werken!

Hou onze website, sociale media en Smartschool in de gaten voor verdere informatie. Hopelijk komen ook bij jullie de spelkriebels al naar boven!Het ConnexGen team
connexgenmini@gmail.com