Spes Nostra onderneemt

Bij ons krijg je de kans om al je ondernemende vaardigheden in de praktijk te brengen: creatieve oplossingen bedenken, samenwerken, ideeën concreet maken, je eigen netwerk opbouwen en gebruiken … In 2015 ontvingen we als enige West-Vlaamse school het label van “ondernemende school” en sindsdien zijn we trotse ambassadeurs van Vlajo.

Naast wetenschappen is economie een zeer belangrijke opleiding bij ons. De derdejaars brengen voor het eerst een marketingplan in de praktijk met hun mini-minionderneming. Onze zesdejaars richten ieder jaar (met groot succes) een minionderneming op en meten zich met andere scholen.

Mini mini's

Jaarlijks brengen de 3des de marketing-mix in de praktijk. In het derde trimester kiezen de leerlingen een product dat ze zelf produceren. Ze maken reclame, berekenen kosten en opbrengsten, voeren een marktonderzoek...Met de behaalde winst steunen ze een goed doel. Als apotheose worden de ouders en sympathisanten uitgenodigd op een voorstellingsavond waar ze getrakteerd worden op de verschillende producten en een economisch overzicht krijgen van het geleverde werk.

Minionderneming: LumiMoon

Beste

Wij zijn de minionderneming van "Spes Nostra Kuurne". Wij worden gedreven door onze passie voor verkeersveiligheid, innovatie en stijl en willen deze passie graag delen. Daarom hebben wij besloten om de handen in elkaar te slaan en ons vrijwillig in te zetten om een oplossing te bedenken voor het noodzakelijke en dus enkel functionele fluohesje. We mogen natuurlijk niet vergeten na te denken over onze toekomst, ons product is dus ook duurzaam geproduceerd met de welvaart van de planeet in het achterhoofd. Wij presenteren: Lumimoon, een initiatief om deze visie te realiseren en een omgeving van verbeterde veiligheid te creëren.

  

We zijn leerlingen uit verscheidene richtingen van het 6de jaar middelbaar op Spes Nostra Kuurne. Wij doen volledig vrijwillig mee aan dit project dat we ook zelf hebben bedacht.
Onze droomcoach is Sara Kovic, Antwerps designster die ook veel werkt rond duurzaamheid in de modewereld. Ze heeft zelf meerdere start-ups opgericht rond mode, zoals okret, die vooral werken rond duurzaamheid en deadstocks www.okret.be.Hou onze website, Instagram en Smartschool in de gaten voor verdere informatie.

teamcontact@lumimoon.be