Spes Nostra onderneemt

Bij ons krijg je de kans om al je ondernemende vaardigheden in de praktijk te brengen: creatieve oplossingen bedenken, samenwerken, ideeën concreet maken, je eigen netwerk opbouwen en gebruiken … In 2015 ontvingen we als enige West-Vlaamse school het label van “ondernemende school” en sindsdien zijn we trotse ambassadeurs van Vlajo.

Naast wetenschappen is economie een zeer belangrijke opleiding bij ons. De derdejaars brengen voor het eerst een marketingplan in de praktijk met hun mini-minionderneming. Onze zesdejaars richten ieder jaar (met groot succes) een minionderneming op en meten zich met andere scholen.

Mini mini's

Jaarlijks brengen de 3des de marketing-mix in de praktijk. In het derde trimester kiezen de leerlingen een product dat ze zelf produceren. Ze maken reclame, berekenen kosten en opbrengsten, voeren een marktonderzoek...Met de behaalde winst steunen ze een goed doel. Als apotheose worden de ouders en sympathisanten uitgenodigd op een voorstellingsavond waar ze getrakteerd worden op de verschillende producten en een economisch overzicht krijgen van het geleverde werk.

Minionderneming: Magnéclé

Beste

Wij zijn MagnéClé, de minionderneming van Spes Nostra Kuurne. We zijn een groep gedreven leerlingen die de smaak van het ondernemen te pakken hebben. Al heel wat maanden zijn we bezig met het technisch op punt stellen van ons product en we zijn blij te kunnen vermelden dat we klaar zijn om de markt te veroveren. Omdat wij sociaal en lokaal ondernemen een warm hart toedragen, werken we voor de productie samen met vzw Hise.
Verliest u ook vaak onnodig tijd bij het zoeken naar uw sleutelbos, portefeuille, telefoon, balpen, kortingsbonnetjes …? Dan hebben wij een minimalistische, stijlvolle en praktische oplossing voor uw probleem.
Ons product is een eiken blokje waarin een magneet aan de binnenkant verwerkt zit. Het lijkt als het ware een magisch blokje. U kan hier uw sleutels, desnoods via een metalen sleutelhanger aan bevestigen. Ook andere ijzeren voorwerpen zoals balpennen, spelden, messen, gereedschappen, … blijven met gemak hangen. Om ons magnetisch houtblokje te bevestigen aan de muur, hebben we gekozen voor kleefstrips. Zo hoeft u uw muren niet te beschadigen door te boren. Aan de bovenkant van het blokje is er een gleuf voorzien waar u uw telefoon, portefeuille, een potlood of nog iets anders in kan leggen. Bestel hier of bezoek zeker onze website voor meer info.

 

 
Met vriendelijke groeten

Team Magnéclé