Spes Nostra bruist

Elk jaar organiseren we naast onze cultuurdag tal van andere culturele activiteiten om de leerlingen een ruimere kijk op de hen omringende wereld bij te brengen.

Cultuurdag


Elk jaar snuiven we met z'n allen in het derde trimester een volledige dag 'cultuur' op tijdens de cultuurdag. Samen met de klassenleraren trekken de leerlingen erop uit en ontdekken ze verborgen plaatsjes in Kortrijk, Brugge, Gent, Ieper, Antwerpen, Brussel en Rijsel.

Film op school


Ieder trimester krijgen de leerlingen in ons speciaal omgebouwd filmlokaal samen met hun leeftijdsgenoten een film te zien. De films worden door onze eigen leraren geselecteerd en besproken in verschillende vakken. De onderwerpen en filmgenres zijn heel divers zodat iedereen wel aan zijn/haar trekken komt.

Romeinse avond


Om de twee jaar organiseren de leerlingen van het eerste en tweede jaar Latijn een Grieks-Romeinse avond. Ze nodigen dan de ouders, leraren en andere geïnteresseerden uit om hen te laten kennismaken met de cultuur die verbonden is aan de oude taal die ze studeren.
We proberen de leefwereld van de Grieken en de Romeinen zo levendig mogelijk voor te stellen: we trekken Romeinse kledij aan, maken hapjes volgens de recepten van Apicius, nodigen iedereen uit om door het orakel de toekomst te laten voorspellen, houden een heus gladiatorengevecht, laten de toeschouwers afdalen in de onderwereld of plaatsnemen in een Romeins klasje …
Deze activiteit wordt inhoudelijk voorbereid in de lessen antieke cultuur, terwijl de attributen en het decor gemaakt worden tijdens de lessen plastische opvoeding.
Onze leerlingen zijn telkens weer trots om op zo’n creatieve manier met hun studierichting naar buiten te kunnen komen.