Spes Nostra beweegt

Spes Nostra daagt uit

Gedurende 5 periodes gaan we met onze school de challenge van MOEV aan. Zo kiezen wij mee voor veilig bewegen op school, een gezonde en fitte levensstijl gekoppeld aan het mentaal welbevinden en concentratie nadien in de les.

Alle onze uitgevoerde uitdagingen van MOEV je hier (her)bekijken.

   Uitdaging 1: FlashMOEV

   Uitdaging 2: MOEV Your Body

   Uitdaging 3: Fit-O-Meter

   Uitdaging 4: Plog To MOEV

  Uitdaging 5: Keep On MOEVing


Klik hier voor het (voorlopig) algemeen klassement!

Sport


Buiten de lessen lichamelijke opvoeding (LO) zijn er tal van sportmogelijkheden en dit zowel voor leerlingen met als zonder ervaring in die sporttak.

Tijdens de speeltijden is er voetbal, basketbal, volleybal en tafeltennis, tussen de middag is er telkens badminton en tafeltennis in onze Sportlong. Af en toe wordt een tornooi georganiseerd en dagen leerlingen en leerkrachten elkaar ook geregeld uit voor een wedstrijdje.

Regelmatig meten onze leerlingen zich op woensdagnamiddag met sportievelingen uit andere scholen. Ze nemen deel aan veldcross voor jongeren, volleybal-, (mini)voetbal- en pingpongtornooien, judo-, zwem- en basketbalwedstrijden.


In september vindt onze jaarlijkse sportdag plaats. Een ideaal moment om de klasgenoten beter te leren kennen.

SNS


Je wil sporten aan een spo(r)tprijs? Je wil na de schooluren bewegen en nieuwe sporten ontdekken? Je wil sporten in de regio van Kuurne samen met je vrienden?

DIT KAN MET DE SNS-PAS!

Voor slechts €55 (30 weken) of €35 (15 weken) heb je er een op zak of in je smartphone via de app.
We starten dit schooljaar op maandag 18 september. Inschrijven kan vanaf 1 september 2023.
Meer info? Spreek zeker je sportleerkracht aan, doorloop de website https://sportnaschool.be/ en bekijk zeker de veelgestelde vragen, die helpen jou al een heel eind op weg naar een geweldig SNS-jaar!

Nieuwe leden kunnen zich hier registreren. Bestaande leden kunnen hier (na aanmelden) hun abonnement verlengen.

Gezondheid


De werkgroep gezondheid waakt over de gezondheid van leerlingen en personeel en werkt hiervoor initiatieven uit om iedereen bewust te maken van een gezonde levensstijl. Dit kan via specifieke vakken zoals biologie, chemie en lichamelijke opvoeding of als toepassing in minder specifieke vakken (bijv. talen).

Daarnaast stimuleren we ook een gezonde levensstijl. Zo kan er bijvoorbeeld alleen water gedronken worden op school. De refter vormt hierop een uitzondering, maar daar zijn alleen gezonde dranken te verkrijgen.

Buiten het lessenpakket worden er nog projecten georganiseerd als de ‘gezonde brooddoos’, het ‘gezond ontbijt’, de boekentasweging en de actie met de stappentellers. De meeste van deze activiteiten worden in sterke mate door leerlingen gedragen.

Verder volgden onze zesdejaars & heel wat personeelsleden een cursus reanimatie. Daardoor behaalde Spes Nostra in januari 2014 als eerste school in Kuurne het label 'hartveilig'.

 

Fruitproject


Omdat we willen bijdragen tot het stimuleren van gezonde voeding, organiseren we elk jaar een fruitproject.
In samenwerking met LOGO Zuid-West-Vlaanderen (Lokaal Gezondheidsoverleg) bieden we wekelijks een stuk fruit aan tegen erg voordelige voorwaarden. Wie € 8,40 betaalt, krijgt van oktober tot begin juni een stuk kwaliteitsvol fruit tijdens de pauze.  Dit komt neer op 25 stukken fruit.
Vanuit de werkgroep gezondheid doen we ook een oproep om respectvol met het fruit om te gaan.