Spes Nostra beweegt

Spes Nostra daagt uit

Gedurende 5 periodes gaan we met onze school de challenge van MOEV aan. Zo kiezen wij mee voor veilig bewegen op school, een gezonde en fitte levensstijl gekoppeld aan het mentaal welbevinden en concentratie nadien in de les.

Alle onze uitgevoerde uitdagingen van MOEV je hier (her)bekijken.

   Uitdaging 1: FlashMOEV

   Uitdaging 2: MOEV Your Body

   Uitdaging 3: Fit-O-Meter

   Uitdaging 4: Plog To MOEV

  Uitdaging 5: Keep On MOEVing


Klik hier voor het (voorlopig) algemeen klassement!

Sport


Buiten de lessen lichamelijke opvoeding (LO) zijn er tal van sportmogelijkheden en dit zowel voor leerlingen met als zonder ervaring in die sporttak.

Tijdens de speeltijden is er voetbal, basketbal, volleybal en tafeltennis, tussen de middag is er telkens badminton en tafeltennis in onze Sportlong. Af en toe wordt een tornooi georganiseerd en dagen leerlingen en leerkrachten elkaar ook geregeld uit voor een wedstrijdje.

Regelmatig meten onze leerlingen zich op woensdagnamiddag met sportievelingen uit andere scholen. Ze nemen deel aan veldcross voor jongeren, volleybal-, (mini)voetbal- en pingpongtornooien, judo-, zwem- en basketbalwedstrijden.


In september vindt onze jaarlijkse sportdag plaats. Een ideaal moment om de klasgenoten beter te leren kennen.

Spes Nostra Kuurne laureaatschool ‘Sport beweegt je school’.


Op het einde van dit schooljaar kreeg onze school het label van laureaatschool 'Sport beweegt je school'. Dit label wordt door de Stichting Vlaamse Schoolsport uitgereikt aan scholen die een gevarieerd aanbod aan schoolsportactiviteiten aanbieden aan hun leerlingen. We zijn trots op dit label en onze sportieve leerlingen.

SNS


Ben jij zo’n sportieveling uit het secundair onderwijs die graag allerlei sporten doet? Dan is de SNS-pas op jouw lijf geschreven!
Met deze pas kies je immers zelf wat, waar, wanneer en hoeveel je wil sporten.
Vooraf inschrijven is niet nodig! Je kijkt op het uurrooster wat er die dag te doen is en gaat erop af. Je hebt keuze uit een indrukwekkend aanbod van toffe activiteiten zoals hip-hop, badminton, aerobic, fitness, spinning, tennis, muurklimmen, squash ... Te veel om op te noemen.
Alle activiteiten vinden plaats in verschillende sportaccommodaties of scholen in de buurt. Ze sluiten doorgaans aan op de schooluren zodat je niet veel tijd verspeelt.
WANNEER? meer info op https://sportnaschool.be/wat-is-sns
- Periode 1 (15 weken): van eind september tot en met eind januari.
- Periode 2 (15 weken): van eind januari tot en met eind mei.
Niet geldig tijdens schoolvakanties.
Voor één periode betaal je € 30, voor twee periodes betaal je slechts € 45.Vraag de folder aan je sportleerkracht! Lees hier hoe je kan inschrijven.

Gezondheid


De werkgroep gezondheid waakt over de gezondheid van leerlingen en personeel en werkt hiervoor initiatieven uit om iedereen bewust te maken van een gezonde levensstijl. Dit kan via specifieke vakken zoals biologie, chemie en lichamelijke opvoeding of als toepassing in minder specifieke vakken (bijv. talen).

Daarnaast stimuleren we ook een gezonde levensstijl. Zo kan er bijvoorbeeld alleen water gedronken worden op school. De refter vormt hierop een uitzondering, maar daar zijn alleen gezonde dranken te verkrijgen.

Buiten het lessenpakket worden er nog projecten georganiseerd als de ‘gezonde brooddoos’, het ‘gezond ontbijt’, de boekentasweging en de actie met de stappentellers. De meeste van deze activiteiten worden in sterke mate door leerlingen gedragen.

Verder volgden onze zesdejaars & heel wat personeelsleden een cursus reanimatie. Daardoor behaalde Spes Nostra in januari 2014 als eerste school in Kuurne het label 'hartveilig'.

 

Fruitproject


Omdat we willen bijdragen tot het stimuleren van gezonde voeding, organiseren we elk jaar een fruitproject.
In samenwerking met LOGO Zuid-West-Vlaanderen (Lokaal Gezondheidsoverleg) bieden we wekelijks een stuk fruit aan tegen erg voordelige voorwaarden. Wie € 5 betaalt, krijgt van oktober tot begin juni een stuk kwaliteitsvol fruit tijdens de pauze.  Dit komt neer op 25 stukken fruit.
Vanuit de werkgroep gezondheid doen we ook een oproep om respectvol met het fruit om te gaan.