Veilig in het verkeer

Verkeer op school

Omdat 95% van onze schoolbevolking met de fiets naar school komt, dragen wij verkeersveiligheid hoog in het vaandel. Daarom krijgen alle nieuwe leerlingen een schoolfietsroutekaart met daarop de veiligste fietsroute naar school. Op de site www.schoolfietsroutekaart.be is het mogelijk om de veiligste fietsroute naar school in detail te bekijken. Geef in de balk rechtsboven 'Zoek op adres of gemeente' het adres in van onze school (Koning Albertstraat 50, Kuurne) en klik op de loep. In het linkervenster verschijnt een pinpoint gevolgd door het adres dat werd ingevoerd. Door hierop te klikken zullen alle omliggende fietsroutes worden getoond en kan u meer in detail gaan in- of uitzoomen.

We verwachten niet enkel dat leerlingen een fluohesje dragen tijdens fietsverplaatsingen in schoolverband, we moedigen hen ook aan om goed zichtbaar te zijn op weg van en naar school. De XIU werkgroep, die vooral uit leerlingen bestaat, organiseert jaarlijks een aantal poortcontroles om medeleerlingen hiertoe aan te moedigen en hiervoor ook te belonen. We krijgen hierbij steun van onze ouderraad.

Nieuw dit jaar is een XIU webshop voor leerlingen: we bieden fietslichten, allerhande reflectoren en batterijen aan tegen gunsttarief. 

Onze eerstejaars een verkeersles door een politieagent en leggen tijdens de LO-les een praktijkexamen in het echte verkeer af waardoor getest wordt of ze veilig in groep kunnen fietsen.

Onze tweedejaars wijzen we op de gevaren van de dode hoek.

De vijfdejaars ervaren het belang van een autogordel in een tuimelwagen.